Wat is er leuker dan een wandeling om de hoek? Tal van Hansbeekse trage wegen liggen klaar om (her)ontdekt te worden. De ideale ontspanning nu we in corona-tijden aan ons kot en ons dorp gekluisterd zijn.

Maar ook nadien nog zinvol en ontspannend!

De werkgroep Mobiliteit van Afrit 12 nam het initiatief om 5 wandellussen uit te werken. Ga op wandel, ervaar en koester de rust en het landschap dicht bij huis.

Download de routekaartjes en/of de GPX-coördinaten via deze link

 

Werkgroepleden: Nicole De Muer, Aimé Antheunis, Robert Bockaert, Dirk Stevens, Marc van Doorselaer, Frank Langeraert, Antoine Martens, Cathy Bauwens, Vic Goedgebuer, Hilde Langeraert (trekker) en Carine Dierickx (meter vanuit de kerngroep) vormen de huidige werkgroep Mobiliteit.


Een delegatie van de werkgroep had een gesprek met de schepenen Johan Cornelis en Bart Van Thuyne in het stadhuis. Zij vroeg er of nog bijsturing mogelijk is (bv. de inrichting voor fietsers in de Nevelestraat, het oversteken van de Brugseheirweg naar de Zandestraat, de aantakking Hansbekedorp/Voordestraat op rondweg,…) Nu maar hopen dat de stad(!) Deinze, meer dan de gemeente Nevele, de Vlaamse overheid durft tegen te spreken.