Afrit 12 Hansbeke

Welkom!

Start ontwerp nieuwe Cultuurhuis

Als alles volgens plan verloopt, zal de nieuwe gemeenschapszaal halfweg 2024 klaar zijn. 

De Stad voorziet verschillende overlegmomenten om het voorontwerp bij te sturen. Deze worden vervolgens afgetoetst met de brandweer, Onroerend erfgoed en ingenieurs technieken en stabiliteit. Tegen april van dit jaar moet het definitieve ontwerp klaar zijn. Daarna worden de nodige vergunningen aangevraagd en gebeurt de aanbesteding van de werken. In januari 2023 moeten de werken dan starten. 

Op 13 januari organiseerde de participatiedienst van de Stad een eerste participatiemoment. Dit verliep omwille van de huidige coronacijfers digitaal. Om die reden heeft de Stad er voor gekozen om enkel de verenigingen uit te nodigen. Het doel van deze presentatie was om het winnende wedstrijdonntwerp van NERO architectuur en stedenbouw (Wondelgem) voor te stellen. Afrit 12 heeft zich ingespannen om zoveel mogelijk belanghebbenden en verenigingen hierbij te betrekken.

Wat vinden we ervan?

We zijn blij dat er eindelijk écht gestart kan worden met het uittekenen van een nieuwe gemeenschapszaal in Hansbeke. En we juichen het toe dat de Stad snel na de keuze van het winnende ontwerp een participatiemoment organiseerde op 13/01/2022. Het is natuurlijk een beetje vervelend dat niet iedereen het ontwerp van het nieuwe Cultuurhuis vooraf kon inkijken. Dat maakt het niet gemakkelijk om zich een beeld te vormen van de nieuwe zaal. Tijdens de vergadering direct de juiste vragen stellen of opmerkingen maken was dus niet gemakkelijk. Zeker niet omdat er toch altijd wat technische problemen opduiken bij een digitaal overleg.

De werkgroep Cultuurhuis heeft al contact opgenomen met de dienst Participatie om een duidelijk zicht te krijgen op het hele participatietraject. We vinden het belangrijk dat alle inwoners eens rustig naar de plannen kunnen kijken en feedback kunnen geven. Meer informatie (waaronder volledige planning) en de presentaties zijn trouwens beschikbaar op Goed Gezegd Deinze of onderaan dit artikel. Ga zeker al eens een kijkje nemen! Opmerkingen of vragen kan je steeds bezorgen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afrit 12 Hansbeke zal zich inzetten om alle informatie tot bij de Hansbekenaren te krijgen en opmerkingen/ ideeën terug aan de Stad te bezorgen waar nodig. Hou zeker onze website en sociale kanalen in de gaten. Inwoners die graag van nabij willen meevolgen kunnen zich ook altijd aansluiten bij de werkgroep Cultuurhuis. De komende 4 maanden kunnen we (hopelijk) samen met de Stad Deinze de toekomst van het sociale leven in Hansbeke mee vormgeven! 

De presentaties van het voorontwerp van NERO en van de Stad van 13/01/2022 vind je hieronder: 

Agenda

Geen evenementen