Afrit 12 Hansbeke

Welkom!

Verslag Kernvergadering 7/12/2021

Op de kern werd volgende beslist: 

  • Voetgangerstunneltje: We sturen een herinneringsbrief aan CBS Deinze omtrent onze vraag over verbeterde bewegwijzering en veiligere omgeving rond het voetgangerstunneltje. Zie brief. In deze brief was er onze vraag naar bijkomende verlichting en een aanspreekpunt bij de politie. De stad heeft geantwoord dat ze contact zouden opnemen met de aannemer en dat ze het zouden bespreken op de politieraad. (antwoord van 22/10). Maar gezien wij daarvan nog maar weinig gezien hebben ter plekke, dringen we verder aan bij de Stad om hier dringend dit veiligheidsprobleem aan te pakken. 
  • Cultuurhuis: we konden deelnemen aan de vergadering waarop de ontwikkelaars hun project vorostelden. We waren niet stemgerechtigd, maar konden wel onze vragen stellen en opmerkingen geven. De beslissing over de aanstelling van de ontwerper zal eind december gekend zijn. We zagen mooie ontwerpen. 
    Schepen Bart van Thuyne heeft zelf voorgesteld om het winnende ontwerp te komen voorstellen aan Afrit 12.  Afrit 12 vond dit een goed idee, en wou dit graag uitbreiden naar een vorostelling voor alle Hansbekenaren. 
  • Kerkplein:  op 29 december ten laatste dient een beslissing genomen te worden omtrent de omgevingsvergunning. Het lijkt erop dat er geen  rekening gehouden werd met de opmerkingen die afrit 12 formuleerde. 
  • Rondweg: veiligheid en aankleding: we sturen een herinneringsmail aan AWV  omdat we nog geen antwoord gezien hebben op onze brief van 15 oktober jl., en ook weinig vorderingen zien om de veiligheid en de aankleding te verbeteren. Zie brief
  • Dorpsraad. Volgende dorpsraad willen we graag in Februari / Maart organisaren, als de omstandigheden dit toelaten om het live te doen. 

Agenda

Hansbeke verenigdt
08 okt 2023
02:00PM - 05:00PM