Afrit 12 Hansbeke

Welkom!

Infrabel wil geen doorzichtige geluidsmuren

Naar aanleiding van onze actie ‘Hansbekenaren zien elkaar graag’, heeft de stad Infrabel gecontacteerd en gevraagd om doorzichtige geluidsmuren.
Infrabel herhaalt dat ze hier niet kunnen op ingaan omdat ze de omgevingsvergunning moeten volgen. Ze gaan wel in op de vraag om prints met zichten van Hansbeke boven de tunnel te bevestigen, zoals de Stad Deinze gevraagd heeft.
Tenslotte geeft Infrabel ook mee dat een paar omwonenden in de onmiddellijke buurt van het station gevraagd hebben om de voorziene geluidswanden te plaatsen.
We betreuren het dat de Stad Deinze niet aangedrongen heeft op een wijzigingen van de omgevingsvergunning, zoals we gevraagd hadden. Daarnaast vinden we het jammer dat men geen navraag gedaan heeft bij de Hansbekenaren of zij die prints wel een goed idee vinden. Misschien hadden creatievelingen uit ons dorp wel betere ideeën om die muren aan te kleden?
Hiermee sluiten we de actie ‘Hansbekenaren zien elkaar graag’ af. We hebben al het mogelijke gedaan om de wil van de meerderheid van de Hansbekenaren te kennen (via de enquête), mee te delen én te verdedigen bij stad Deinze en Infrabel. Er werd helaas niet geluisterd naar de meerderheid van de inwoners.
 
Hierbij de brief die we gestuurd hebben naar het College van Burgemeester en Schepenen: BRIEF

Agenda

Geen evenementen