Afrit 12 Hansbeke

Welkom!

Kerngroep-verslag vergadering 31/3/2021

De vergadering ging weer digitaal door. 

BESLISSINGEN

  • We kunnen niet blijven wachten om een dorpsraad lijfelijk samen te roepen. We gaan dus over naar een digitale dorpsraad. De datum ligt vast op donderdag 29/4 om 20uur.
  • Samenwerkingsovereenkomst met stad Deinze: we kregen de opmerkingen binnen van de beleidsmedewerker participatie en gaan deze in onze tekst verwerken. Dit wordt dan ter goedkeuring voorgelegd op de dorpsraad, alvorens we dit aan stad Deinze overmaken.
  • Geluidsmuren: we stellen dit dossier op de dorpsraad voor en bevragen de aanwezigen omtrent de vervolgstappen. We wachten nog op het antwoord van Infrabel op onze vraag voor info/overleg.
  • De werkgroep trage wegen is succesvol opgestart en zal zich focussen op wandellus nr 3 van destijds. Hiervoor zullen nog een aantal trage wegen moeten opengemaakt worden.
  • Tenzij Lieve nog verassend nieuws gekregen heeft van eigenaar Henk De Vliegher: De werkgroep rond huis D'Haenens zal opgegeven worden. Er waren verschillende pogingen om van Huis D’haenens een actief ontmoetingscentrum te maken, uitgebaat als vzw. Veel mensen willen hieraan meewerken, maar we vinden niemand die hierin de leiding wil nemen. We bedanken Henk voor het aanbod dat hij deed en zullen hem het jammere nieuws brengen.
  • We wensen als Dorpsraad meer gebruik te maken van het platform Hoplr om zaken te delen.

De vergaderingen van de werkgroepen gebeuren meestal digitaal. We riskeren wel wat mensen te missen op deze manier. Maar voorlopig is er geen ander alternatief, dus we blijven hiermee doorgaan.

Agenda

Ronde van de Dorpen
14 nov 2022
06:00PM - 09:00PM