Afrit 12 Hansbeke

Welkom!

Memorandum 2024

Dorpsraad op 28 februari 2024 - 19.30u - Hansbeke op "de lijst" zetten bij de verkiezingen!

De gemeenteraadsverkiezingen naderen. We willen dat de politici op de hoogte zijn en blijven van wat de Hansbekenaren bezig houdt. We stellen dus het Hansbeeks 'memorandum' op! Hoe zien de Hansbekenaren de toekomst van hun dorp? Wat willen we aan de nieuwe ploeg verkozenen meegeven, wat ons dorp betreft? 

Alle Hansbekenaren kregen een brief in de bus met een aantal thema's die de Hansbekenaren nauw aan het hart liggen. Wat is jouw mening hierover?  Bekijk het lijstje en bedenk alvast wat jij wil inbrengen of welk thema jou interesseert. Laat het ons weten, zo kunnen we vooraf al wat groepen samenstellen. Lukt dat nadenken vooraf niet, geen probleem, alleen al door met mekaar te praten kan ook jouw inbreng echt het verschil maken.Kom erover spreken op de Dorpsraad van 28/2. De resultaten van de bevraging zullen als basis dienen om een adviestekst op te maken.

Kan je er niet bij zijn o pde Dorpsraad? Jammer, Maar we houden rekening met jouw mening. Vul die brief in die je in je brievenbus vond en doe die in de 'doos' bij Mieke's Superetje of mail die naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het on-line formulier in (zie hiernaast). Graag voor 28/02 dan nemen we dit mee naar de Dorpsraad. 

Op een volgende Dorpsraad – Zo 28 april 2024 – worden de resultaten besproken en kiezen we samen wat we in een finaal document of “memorandum” willen. Dat bezorgen we aan de politieke partijen. Misschien geeft het hen inspiratie bij het opmaken van hun partijprogramma. Zo weten ze alvast wat Hansbeke in de toekomst graag gerealiseerd ziet.

Dus, kom er bij!

Waar vind je 'het lijstje'? Zie rechts, onder 'agenda': "Memorandum 2024" en klik op de link. Zo kom je in het google formulier terecht dat je kan invullen. Te ingewikkeld? Klik hieronder op 'lees meer' en dan zie je ook het lijstje. Of kij keens in je brienbus, elke Hansbekenaar kreeg dit lijstje in de bus. 

Het 'lijstje': 

Naam: 

Email:

Telefoon: 

Ik wil meedenken rond volgend(e) thema('s):

 1. Wonen: Hoe wonen we in Hansbeke in 2030? Zijn onze woningen nog betaalbaar? Hoe wordt de dorpskern “verdicht”? Welke gebieden blijven “open”? Hoe behouden we het dorpszicht? En hoe het landschap? … Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke?
 1. Landbouw: Welke invloed heeft een gemeente op de landbouw? …Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke?
 1. Groen: Wat met de klimaatveranderingen en impact op het groen in Hansbeke? Waar is onderhoud nodig? Hoe een stiltegebied creëren in Hansbeke? Hoe brengen we het landschap in het dorp? … Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke?
 1. Dienstverlening: Zijn er nog aanspreekpunten voor de gemeentelijke dienstverlening ? Kan het nog anders dan digitaal of op afspraak? Hoe komen we aan cash geld in Hansbeke? … Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke?
 1. Detailhandel: Is er nog horeca en handel in Hansbeke in 2030? Waar in Hansbeke is horeca en handel mogelijk? Hoe wordt de wekelijkse markt gestimuleerd? … Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke?
 1. Cultuur: Wat zijn de afspraken rond het gebruik van de infrastructuur in Hansbeke (gemeentezaal, cultuurhuis, parochiesecretatriaat, basisschool)? Kunnen bepaalde ruimtes multifunctioneel gebruikt worden? … Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke?
 1. Openbare ruimtes: Hoe ontmoeten we elkaar ? Hoe zijn de centrale ruimtes ingericht (kerkplein, stationsplein, Bomboaretunnel)? … Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke??
 1. Identiteit van het dorp: Welke troeven heeft Hansbeke? Hoe worden kermissen / dorpsraad / dorpskrant/ wijkinitiatieven/ toerisme ondersteund? … Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke?
 1. Verkeer en mobiliteit: Wat is het aanbod en de efficiëntie van het openbaar vervoer in Hansbeke? Welke wegen, fiets- of voetpaden moeten vernieuwd worden? Waar komen “trage wegen”? …Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke?
 1. Zorg: Hoe zorgen we voor elkaar in 2030? Hoe ondersteunen we elkaar in Hansbeke? Hoe kunnen we er voor zorgen dat mensen langer in het dorp kunnen blijven wonen? ... Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke?

11. Jeugd: Waar kunnen kinderen spelen in Hansbeke? Waar kunnen jeudverenigingen vergaderen? … Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke?

 1. Sport en vrije tijd: Waar sporten we in Hansbeke? Waar kan gewandeld /gefietst /paard gereden worden? … Welke maatregelen moet de Stad nemen voor Hansbeke?

Eigen thema’s, voorstellen of ideeën? Noteer ze hier:

Agenda

Geen evenementen

Memorandum 2024

Archived Articles