Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Daily View
Vandaag
Search
Zoeken
Digitale vergadering geluidsmuren
Dinsdag, 18 Mei 2021, 20:00 - 22:00
Hits : 56

Tijdens de Dorpsraad van 29 april zijn de geluidsmuren uitgebreid aan bod gekomen. Uit de enquête die we in de zomer van 2020 hielden is gebleken dat een grote meerderheid van de Hansbekenaren geen of verlaagde geluidsmuren wil ter hoogte van de vroegere overweg. We hebben dit aangekaart bij zowel de stad, de Vlaamse als de federale overheid én Infrabel zelf, maar we vinden daar geen gehoor.

Alle aanwezigen tijdens de digitale Dorpsraad waren van mening dat we het hier niet bij moeten laten en misschien ook moeten proberen om ons verhaal in de nationale pers te brengen. Er is bovendien gesuggereerd om een positieve actie in Hansbeke te lanceren: geen zwarte vlaggen maar op een positieve, spraakmakende manier ons punt maken.

Ook werd gezegd op de Dorspraad dat we een overleg moeten bekomen met Infrabel en de Stad. Dat mag niet alleen over de geluidsmuren gaan, maar ook over de stationsomgeving, de aankleding van de tunnel, de timing van de werken enz.

Ik zou jullie daarom graag uitnodigen om via digitale weg van gedachten te wisselen op dinsdag 18 mei om 20u. Heb je ideeën, voorstellen, is Wim De Vilder je neef en kan je een hoofdpunt op het 7-uur journaal regelen? Neem dan zeker deel!

Link: https://us02web.zoom.us/j/85823400159?pwd=eVFNM3lWYjh3Z2pBS1FiVlpsaFZwQT09

Miguel

Locatie Zoom (Digitaal)